Toezicht Afval

afvalStichting Stadswacht Helmond wil samen met u werken aan een schone leefbare buurt.
Wij zien er op toe dat afval op de juiste manier wordt aangeboden. Dit in de breedste zin van het woord. We controleren niet alleen op het juist aanbieden van huisvuil, maar ook oud papier, illegaal storten van (grof) afval.

Aanbieden huisvuil

Het is belangrijk dat het huisvuil volgens de geldende regels wordt aangeboden.  Check hier de afvalkalender voor de exacte data. Ook is deze afvalkalender gratis af te halen bij de Stadswinkel van de gemeente Helmond.

Ook kunt u de AfvalApp downloaden, klik hier om naar de website van Gemeente Helmond te gaan.

Toezicht SSH

Surveillanten van SSH zien er projectmatig op toe dat afval op de juiste manier en op de juiste tijden wordt aangeboden. Het komt helaas (nog te vaak) voor dat inwoners van Helmond hun huisvuil eerder of niet op juiste manier aanbieden. Het gevolg kan zijn dat het afval op die manier de straat ernstig vervuilt.  Hiertoe wordt nauwkeurig bij gehouden op welke locaties in Helmond dit het meest voorkomt en deze worden intensiever gecontroleerd. In alle gevallen stellen de stadssurveillanten een onderzoek in waarbij tegen vervuilers proces verbaal wordt opgemaakt en zij gemaand worden hun afval op te ruimen. Indien de herkomst van het afval onbekend blijft, wordt voor afvoer gezorgd.

Indien u locaties ziet waar afval is gestort of verkeerd wordt aangeboden kunt u contact opnemen met Stichting Stadswacht Helmond.

Containers

Heeft u vragen over uw container? Check eerst de website van de Gemeente Helmond. Hier leest u welke regels er gelden bij het aanbieden van uw container. Maar ook wat u moet doen bij verhuizing of ruiling.

Aangifte vermissing container

Diefstal of vermissing van een container kunt u digitaal via onderstaand formulier melden bij de gemeente Helmond. De gemeente Helmond neemt uw melding binnen 2 weken in behandeling en u ontvangt kosteloos een nieuwe container van hetzelfde type.