Gevonden voorwerpen

Gevonden en verloren voorwerpen

Verloren of gevonden voorwerpen

Bent u een voorwerp verloren, of heeft u iets gevonden, bijvoorbeeld sleutels, een portemonnee of een mobiele telefoon? Dan kunt u dit melden op de website http://www.verlorenofgevonden.nl Daar kunt u gevonden voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden.

 

Heeft u iets gevonden?

Dan hoeft u het niet naar de gemeente te brengen. U meldt het eenvoudig op http://www.verlorenofgevonden.nl Uw persoonsgegevens zijn alleen zichtbaar voor de gemeente die de administratie beheert. Bewaar het gevonden voorwerp thuis en zorg dat het in dezelfde staat blijft als toen u het vond.

Wanneer de eigenaar het voorwerp vindt op dezelfde website, dan ontvangt hij via die website uw contactgegevens en neemt hij contact met u op. Neemt de eigenaar van het voorwerp geen contact met u op? Dan wordt het na de wettelijke bewaartermijn van 1 jaar uw eigendom.

 

Afgeven bij de Stadswacht

Wilt u het gevonden voorwerp toch liever niet zelf bewaren, lever dit dan in bij het kantoor van Stadswacht Helmond (Weg op den Heuvel 39). U kunt hier terecht van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 17.00 uur en zaterdag van 10.00 – 12.00 uur. Uitzonderingen zijn paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten. Deze kunt u inleveren bij de Stadswinkel van de gemeente Helmond (Frans Joseph van Thielpark 1).

 

Bent u iets verloren?

Kijk op www.verlorenofgevonden.nl of iemand het gevonden heeft. U kunt daar ook melden wat u kwijt bent. Als u uw verloren voorwerp vindt op de website, dan krijgt u van de gemeente de contactgegevens van de vinder.