Afslepen (brom)fietsen

(Brom)fiets parkeren in het centrum van Helmond: waar kunt u deze stallen?

De gemeente zet zich in om het centrumgebied schoon, veilig en leefbaar te houden. Daarom gelden er Fietsbepaalde regels met betrekking tot het stallen van (brom)fietsen. Deze regels gelden voor het centrumgebied en is door middel van bebording aangegeven.

Er gaan veel mensen op de (brom)fiets naar het centrum van Helmond. (Brom)fietsers willen natuurlijk een plek om hun (brom)fiets veilig te stallen. Op straat staan rekken waarin u uw (brom)fiets gratis kunt stallen. De vier bewaakte (brom)fietsenstallingen rondom het centrum zijn ook gratis.

Taak SSH
Stichting Stadswacht Helmond heeft als taak om de geparkeerde (brom)fietsen in het centrum te reguleren en de handhaving hiervan te verzorgen. Toezichthouders van Stichting Stadswacht surveilleren in het centrum. Door hun aanwezigheid zullen minder (brom)fietsen gestolen of vernield worden.

Ook houdt SSH wekelijks fietsverwijderingsacties. Dit voor fietsen welke gestald zijn op de volgende locaties:

  • Binnen het winkelcentrumgebied

Om het centrum overzichtelijk en veilig begaanbaar te houden, worden (brom)fietsen die gestald zijn in dit gebied verwijderd.

  • Binnen het uitgaansgebied

Tot het uitgaansgebied wordt gerekend: Kasteellaan/Havenplein. Hier wordt gecontroleerd op vrijdag, zaterdag en zondag.

  • Stationsgebied

Ook in het stationsgebied van Helmond is er een stallingsverbod van kracht. Hier worden (brom)fietsen die buiten de fietsstalling geparkeerd staan dagelijks direct verwijderd. Fietsen die bevestigd worden aan verkeersmeubilair worden eveneens direct verwijderd en afgevoerd.

Ook bij de stations Brouwhuis, Mierlo-Hout en Brandevoort worden (brom)fiets wrakken regelmatig verwijderd, zodat de fietsrekken weer vrij zijn. Wrakken worden na aankondiging verwijderd. U heeft dan nog 7 dagen de tijd om uw (brom)fiets te verwijderen. Als de (brom)fiets hierna nog aanwezig is, wordt de (brom)fiets op uw kosten verwijderd.

Kosten afgesleepte (brom)fietsen
De verwijderkosten voor een fiets bedragen 25 euro en voor een bromfiets 50 euro.
Daarnaast wordt er een bewaarvergoeding van 0,35 eurocent per dag gerekend.

Indien de (brom)fiets 3 maanden na verwijdering nog niet is opgehaald, wordt deze door de gemeente Helmond verkocht of in geval van een wrak vernietigd.

Het adres van het (brom)fietsendepot is:

Stichting Stadswacht Helmond
Weg op den Heuvel 39
5701 NV Helmond
tel. 0492-845970

Openingstijden: ma t/m vr 10.00- 12.00 en 14.00-16.00 uur

Veilig stallen logo_VeiligStallen1

Gemeente Helmond vindt het belangrijk dat mensen lekker de fiets pakken en doet er alles aan om fietsen nog leuker, veiliger en voordeliger te maken. Zo zorgt de gemeente voor een verbetering en uitbreiding van het aantal gratis en bewaakte stallingen. Check de website www.veiligstallen.nl/helmond waar u uw (brom)fiets gratis en veilig kunt stallen. Daarnaast geeft deze website een actueel overzicht van het aantal vrije plaatsen.